Kom je bij ons langs in ons Geboortecafé?

Kraambureau Het Geboortecollectief is in samenwerking met een lactatiekundige Het Geboortecafé begonnen. Dit is een ontmoetingsplek waar je andere jonge moeders kunt ontmoeten om onder het genot van een kopje thee ervaringen uit te wisselen. Het Geboortecafé is elke vrijdagmiddag van de maand geopend van 14.00 tot 16.00 uur en het vindt plaats in het Ouder- en Kind team (OKT) in Reigersbos. Iedereen is welkom voor vragen en kan zonder aankondiging binnenlopen.

  • Kopje thee staat klaar voor zwangeren en jonge moeders
  • Een lactatiekundige is aanwezig voor informatie, advies en begeleiding
  • Het Geboortecafé is laagdrempelig en kosteloos

Lactatiekundige
Behalve ervaringen uitwisselen, is er ook elke week een lactatiekundige aanwezig. “Na de kraamtijd van meestal dik een week, vallen veel jonge moeders in een gat. Vaak hebben zij pas na een maand een afspraak bij het consultatiebureau. Om in de tussentijd adviezen, tips en informatie te krijgen, zijn we Het Geboortecafé begonnen”, aldus onze lactatiekundige. Een lactatiekundige helpt bij problemen met borstvoeding. “Stel een moeder wil na twee weken een dagje van huis om even te ontspannen. Maar hoe zit het dan met het geven van borstvoeding? Wij helpen haar met advies.”
En wat als een vrouw binnenloopt met pijnlijke borsten met rode plekken? “Wij helpen haar. Als bijvoorbeeld blijkt dat ze een borstontsteking heeft, dan kunnen wij haar doorverwijzen naar de huisarts”.

Amsterdam Zuid-Oost
“Lactatiekundigen zijn in Zuid-Oost vrij zeldzaam. Men kan naar het AMC, maar daar moet je eerst een afspraak maken.” Het Geboortecafé is alleen op vrijdag open, maar via Het Geboortecollectief kan men 24 uur per dag, 7 dagen per week, informatie over borstvoeding krijgen en vragen stellen.

Daarnaast is Het Geboortecafé ideaal voor mensen uit verschillende culturen. “Sommige vrouwen durven niet naar de huisarts met borstproblemen omdat de arts een man is. En zo zijn er nog meer culturele obstakels.” Omdat wij jarenlang werken met mensen met diverse achtergronden, begrijpen wij veel culturen, hun tradities en manier van denken.”

Kom langs!
Het Geboortecafé is iedere vrijdag van de maand, tussen 14.00 en 16.00 uur te bezoeken op het volgende adres:

OKT Reigersbos
Reigersbos 309
1107 EZ Amsterdam Zuid-Oost

Copyright © Het Geboortecollectief
hetgeboortecollectief.nl
kraambureau.amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s