Aanmelden doe je zo

Heb je besloten kraamzorg van Het Geboortecollectief te nemen? Geweldig! Je kunt je direct aanmelden via het formulier op deze pagina. Weet je nog niet of je je wil aanmelden en wil je je eerst nog inlezen op deze website? Ook goed. Lees in beide gevallen het simpele 4-stappenplan, dan weet je precies wat je van ons kunt verwachten rondom inschrijven. Dit stappenplan vind je direct onder onderstaand aanmeldformulier.

Na het ontvangen van je verzoek, nemen wij je bericht binnen twee werkdagen in behandeling. Je hoort dus snel van ons. Hierbij alvast gefeliciteerd met je zwangerschap!

Het stappenplan:

Stap 1 – Inschrijven
Je kunt je telefonisch of via het aanmeldformulier aanmelden voor kraamzorg. Doe dit bij voorkeur uiterlijk bij 12 weken zwangerschap. Wij sturen je informatie en een zorgovereenkomst toe. Deze overeenkomst kun je ondergetekend retour sturen. Dan ben je definitief ingeschreven bij ons bureau.

Stap 2 – Verzekering
Na de definitieve inschrijving raden wij je aan je zorgverzekering op de hoogte te stellen dat je zwanger bent en dat Het Geboortecollectief de kraamzorg heeft aangenomen. Voor de basiskraamzorg is iedereen in Nederland verzekerd. Fijn! Maar wellicht dekt je zorgverzekeraar ook eventuele overige kosten. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar. Check ook bij je verzekeraar of je een eigen bijdrage moet betalen. Om je financieel optimaal te kunnen helpen hebben wij contracten afgesloten met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland.

Stap 3 – Intakegesprek
Rond de 10 weken vóór de uitgerekende bevallingsdatum komt onze gespecialiseerde Geboortecoach bij je thuis om een intakegesprek met je te hebben. In dit gesprek krijg je alle ruimte voor het stellen van vragen en om je wensen kenbaar te maken. Vooral dit laatste is belangrijk, zo kunnen wij ervoor zorgen dat je kraamzorg op maat krijgt. In het intakegesprek informeren wij je ook over onder meer het aantal mogelijke kraamzorguren dat bij jouw situatie past, het geven van borstvoeding, etc.

Stap 4 – Bevallling
Zodra je denkt te gaan bevallen, maak je een ´rommelmelding´ bij Het Geboortecollectief. Zodra je bevallen bent in het ziekenhuis, laat je dat ook aan ons weten. Zo zijn wij voorbereid om je tijdig te kunnen ondersteunen.

Copyright © Het Geboortecollectief
hetgeboortecollectief.nl
kraambureau.amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s